Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti Adıyaman Besni’de

04.04.2024

-CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BURHANETTİN BULUT: “SÜRECİ İZLEYECEĞİZ, EĞER BU HAKSIZLIĞA İL SEÇİM KURULUNDA MÜDAHALE EDİLMEZSE YSK’DA İTİRAZLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

-CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “KISITLILARA OY KULLANDIRILDIĞI İÇİN SEÇİM İPTAL EDİLMELİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Besni İlçe Başkanlığında partililerle buluştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, burada yaptığı konuşmada, “Buradayız ve süreci izleyeceğiz. Eğer bu haksızlığa İl Seçim Kurulunda müdahale edilmezse Yüksek Seçim Kurulunda itirazlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Bulut şunları söyledi:

“Adıyaman Besni’ye Kayseri Pınarbaşı’ndan geldik. Pınarbaşı’nda seçimler iptal edildi, hatta hızla yeni seçim tarihi bile verildi. Orada ifade edilen gerekçe, sandıklardaki mühürün koparılmış olması. Yani şunu söylemiyorlar, sandıkta mühür yok demiyorlar, ancak sandıktaki mühürler sonradan koparılmış.

Peki buna ilişkin bir görüntü var mı? Yok. Ama Besni’ye geliyorsunuz, Besni’de bir görüntü var, görüntüde Besni’de sandıklarda bir mühür yok, açık bir şekilde kurullara götürülmüş. E madem öyle, Pınarbaşı’ndaki iptal gerekçesi neden Besni’de kullanılmıyor. Bir kere bunu bir sorgulamak lazım. Ancak bakıldığında Tayyip Erdoğan’ın seçim akşamı konuştuğu gibi bir mevzunun maalesef olmadığı görülüyor; hani seçimden sonra, ‘halkın iradesine saygılıyız’ diyorlar ya! Anadolu’da bir deyim var, ‘bir evin içerisinde hırsız varsa kapı kilit tutmaz’ diye, tam da onu yaşıyoruz. Seçimlerden önce devletin tüm olanaklarını kullanan iktidar, bu yetmezmiş gibi seçim günü de her türlü olanakları kullandı sonra da hukuksuzluğa, aymazlığa, özellikle Pınarbaşı’nda ahlaksızlığa varan müdahalelerde bulundular. Burada talep şudur; Adıyaman Besni’den ifademiz, halkın iradesinin sağlıklı bir şekilde sandıktan çıkartılması. Bir kayıp varsa buna saygılıyız elbette; ancak Adıyaman Besni’de bu hukuksuzlukları, bu adaletsizlikleri yapanların; buradaki halkın izin vermeyeceğini bilmelerini istiyoruz. Burada da heyetimizde de Ali Mahir Başarır Grup Başkanvekilimiz, Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba ile buradayız ve bu süreci izleyeceğiz. Eğer bu haksızlığa İl Seçim Kurulunda müdahale edilmezse Yüksek Seçim Kurulunda itirazlarımıza devam edeceğiz.”

CHP Grup Başkanvekili Başarır ise, Kayseri Pınarbaşı’nda yaşanan seçim iptali kararını hatırlatarak şunları söyledi:

“Kayseri Pınarbaşı’nda oy çuvalları mühürsüz olduğu için seçim iptal ediliyor. Burada da ilçemiz aynı itirazı yapıyor, ilçe seçim kurulu itirazı reddediyor. Adayımız, oy kullanmaması gereken kısıtlı vatandaşlarımızın ismini, raporunu bildiriyor, bakalım bu konuda ne karar verecek. Burada kısıtlıların oy kullandırılması sebebiyle seçimin iptal edilmesi gerekiyor. Türkiye’nin her yerinde CHP aleyhine, AKP’nin ve MHP’nin lehine bir seçim işletiliyor. Pınarbaşı’nda bir milletvekili hakime saldırdı, küfretti. Orada hakimin düğmesini kopartanlar o mührü sökmüştü. Burada da aynı iddia var ama orada iptal edilen seçim burada iptal edilmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz Besni’nin Adıyaman’ın hakkını sonuna kadar savunacağız, bir oy için bile mücadelemizi vereceğiz.”


Benzer Haberler