Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Ramazan Bayramı Dolayısıyla Yaptığı Görüşmeler

10.04.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel; 10. Cumhurbaşkanı Sezer ve önceki Genel Başkanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı, Siyasi Partilerin Genel Başkanları ve Grup Başkanları, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Gezi tutuklularının yakınları, Ayşe Ateş ile şehitlerimizin yakınlarını arayarak bayramlarını kutladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı telefon görüşmeleri şöyle:

10. CUMHURBAŞKANI SEZER VE ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLAR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, önceki Genel Başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüştü. Özel, görüşmelerinde önceki genel başkanların ve ailelerinin Ramazan Bayramı'nı kutladı ve iyi dileklerini iletti.

Özel, ayrıca 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile de görüşerek, Sezer ailesinin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

CUMHURBAŞKANI, TBMM BAŞKANI, SİYASİ PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARI VE GRUP BAŞKANLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile siyasi partilerin genel başkanları ve Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanlarıyla telefonla görüştü.

Özel, Erdoğan ve Kurtulmuş'un yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Abdullah Güler, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanları Tülay Hatımoğulları ve Tuncer Bakırhan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ile görüştü.

Özel, liderlerinin şahsında partilerinin tüm üyelerinin liderlerinin ailelerinin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Özel, böylece aralarında Erdoğan’ın da bulunduğu 16 siyasi partinin genel başkanıyla bayramlaştı.

KAMU KURUMU NİTELİĞİNDEKİ MESLEK ÖRGÜTLERİ, SENDİKALARIN VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ BAŞKANLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla telefonda görüşerek, Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Özel, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Eş Genel Başkanları Ahmet Karagöz ve Ayfer Koçak, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ ile telefonla görüşerek başkanların şahsında konfederasyonlara üye tüm işçi ve kamu emekçilerinin bayramını kutladı, dayanışma duygularını iletti.

Özel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Murat Arslan, Türk Hemşireler Derneği Başkanı Azize Atlı Özbaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Bağımsız Maden-İş Başkanı Gökay Çakır, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile de görüşerek bayramlarını kutladı.

GEZİ TUTUKLULARININ YAKINLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi davasından tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra, Çiğdem Mater’in eşi Murat Utku ile Gezi davasında tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Hakan Altınay ve Mücella Yapıcı’yı telefonla arayarak, Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Özel, görüşmelerinde Gezi yargılamasında verilen haksız cezaları her zeminde dile getirmeye devam edeceklerini belirtti. Özel, Gezi nedeniyle cezaevinde kimsenin bulunmaması ve tüm tutukluların özgürlüklerine kavuşması gerektiğinin altını çizdi.

AYŞE ATEŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’nın ortasında suikaste kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i arayarak Ramazan Bayramı’nı kutladı. Özel, Sinan Ateş suikastine ilişkin davada sürecin siyasi gerekçelerle ilerlemediğini belirterek, davayı takip etmeyi sürdürecekleri mesajını verdi.

ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı vesilesiyle şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın’ı, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz’ı, şehit Eren Bülbül’ün ağabeyi Olcay Bülbül’ü arayarak, bayramlarını kutladı.

Özel, ayrıca Ramazan Bayramı’ndan hemen önce Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Şehit Uzman Çavuş Hikmet Aslan’ın amcası Cuma Aslan’ı arayarak, başsağlığı dileklerini iletti.


Benzer Haberler